Fırat-Dicle Havzası, Dicle Alt Havzası Taşkın Yönetim Planı Kapanış Toplantısı

20.10.2020


Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Fırat-Dicle Havzası, Dicle Alt Havzası Taşkın Yönetim Planı" kapanış toplantısı 27 Ağustos 2020 Perşembe günü Diyarbakır ilinde Su Yönetimi Genel Müdürü Sayın Bilal DİKMEN in katılımıyla gerçekleştirildi.

Diyarbakır ilinde düzenlenen "Fırat-Dicle Havzası, Dicle Alt Havzası Taşkın Yönetim Planı" kapanış toplantısına; Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Diyarbakır Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, DSİ 10. Bölge Müdürlüğü, DSİ Van 17. Bölge Müdürlüğü, Şanlıurfa Orman Genel Müdürlüğü, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı,  Türkiye Sigorta Birliği Genel Sekreteri, Dicle Kalkınma Ajansı-Araştırma, Strateji Geliştirme ve Planlama Birimi, İller Bankası AŞ Diyarbakır Bölge Müdürlüğü, Mardin İl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğü, Karayolları 9. ve 11. Bölge Müdürlüğü, Van Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Müdürlüklerinden idareci ve teknik personellerle, Şırnak Üniversitesi Rektörlüğü, Dicle Üniversitesi Rektörlüğü, Siirt Üniversitesi Rektörlüğü, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörlüğü, Mardin Artuklu Üniversitelerinden akademisyenler ile yüklenici firma temsilcileri katılım sağlamışlardır.

Dicle Alt Havzası Taşkın Yönetim Planı, havzalarda riskli alanların belirlenip, belirlenen bu riskli alanlarda suyun yayılımının ve derinliğinin gösterildiği Taşkın Tehlike Haritalarının hazırlandığı, tehlikenin risk açısından sınıflandırılarak Taşkın Risk Haritalarının oluşturulduğu, riskleri önlemek için alınması gereken tedbirlerin belirlendiği bir çalışmadır.